Kjære medlem, det har vært stille her i det siste.

Koronaepidemien og medfølgende forsiktighetsregler holder mange av oss inne eller i svært hjemmenære områder.

Bussen går forbi her hvert kvarter, den er som regel helt tom eller har kanskje en til tre passasjerer.  Slo av en prat med naboen en dag også og hun hadde vært en tur nede i byen med trikken. Den var også tilnærmet tom så hun sa det føltes trygt å være passasjer den dagen. Når man kjeder seg veldig så er en tur i frisk luft ikke å forakte. I så måte er det greit på Sognsvann litt tidlig på dagen midt i uken, noen få joggere og turgåere, men folk er flinke til å holde seg på avstand og er hyggelige. Et lite nikk, kanskje et hei til fremmede gjengjeldes som regel med et lite smil eller et hei tilbake. Ikke de store tingene, men det er hyggeliig når ting ikke går så forferdelig fort også. Der er det masse steder med bord og benker man kan raste ved også, det er svaner som holder til på nordsiden av vannet og de er på plass nå. Det kan vel ikke bli bedre det, ha en aldri så liten hyggestund ved vannet der svanene seiler forbi i bedagelig tempo. Ta med malersaker, dette kan virkelig inspirere den som driver med slikt.

Tittet litt på Listen.no på nett, det er noen gallerier som holder åpent med litt restriksjoner, men de er altså åpne. Historisk museum er åpent også går det an å ta en tur til skulpturparken på Ekeberg. Det er meldt fint vær noen dager frem så nå er muligheten der for de som har fri på hverdagene. Kanskje følge stien oppover og se samme utsikten Munch gjorde da himmelen utfoldet seg som et skrik. Man kan jo håpe, Krakatao har utbrudd om dagen ser jeg i den delen av pressen som ikke snakker Korona.

Frognerparken er åpen, ta en titt på nettet først, finn noen ting du vil se før du går. Lag en utflukt av det, ta med en termos med noe i, kanskje en liten matbit. Så mye man kan gjøre ut av en liten utflukt. Litt folk der, men allikevel opplever jeg at folk holder respektfullt avstand. Nå er muligheten der til å nyte en god norsk vår.

Oslo er dessuten full av skulpturer og annen kunst kommunen eier, de er plassert rundt omkring og det er jo bare å legge opp en liten rute for å se for de som synes denslags er fint å ta nærmere i øyensyn.

Ta en titt på www.kunstsamlingen.no der finner du mye artig som er lett tilgjengelig.

Ellers er det absolutt en flott tur å gå fra Nydalen og nedover Akerselva, se Oslo litt fra innsiden, nyte den gamle arkitekturen på de gamle spinneriene og fabrikkene som idag har andre funksjoner, kunst akademi for eksempel.   Ta en pust i bakken ved hønselouisas hus. Ved Åmot bru ser du motivene Frank Brunner har brukt i noen av sine nyere arbeider også, flere av hans motivr er fra elvebredden her. Du havner etterhvert opp nede ved Vulkan og har fått masse frisk luft.

I det hele tatt, det går fremdeles an å nyte de små ting i livet, i et bedagelig tempo.

Comments are closed.

Post Navigation